מה זו אהבה?
המילה "אהבה" היא מאוד מתעתעת. אנו מחברים לעתים אהבה יותר למערכות יחסים רומנטיות. אהבה אמתית "ללא תנאים", יכולה וכדאי שתתקיים גם במערכות יחסים משפחתיות, חברתיות, מול קולגות בעבודה או קהל הלקוחות שלנו ואף גם מול העולם והטבע שלו. אז האהבה הרומנטית מקבלת נופך אחר, עשיר יותר, מעמיק יותר ואף גם "מאשיר" יותר.
ישנם סוגים שונים של אהבה. יש אדם שאוהב אדם אחר מספיק בשביל להיות חבר טוב. יש אדם שאוהב אדם אחר מספיק בשביל להיות חבר לחיים וגם בן או בת זוג. יש אדם שאוהב אדם אחר מספיק כדי להיות קולגה מסייע ותומך.
אהבה באה מהמקום של קבלת האחר, ללא תנאים, קבלה של העולם ומציאות חיינו, כמו שהם, עם החסרונות. אהבה שכזו באה מתוך המחשבה שלוקחת דברים בפורפורציות, לא רואה או שופטת דברים רק כ"טוב" או "רע". כמובן, שאין זה אומר שנקבל כל התנהלות של האדם שמולנו, אנו מציבים את גבולותינו. אך אנו מצליחים לעשות זאת בדרך אוהבת ומקבלת בכל זאת. מן "אני מעריך אותך/ אוהב/ אין בכוונתי לפקפק ביכולותיך אך התנהלות/ אמירות אלו אינן מתאימות מבחינתי. אין זה דבר שיגרום לי לאהוב/ להעריך אותך פחות". אהבה שתלויה בדבר כלשהו, כגון הצלחה של אותו אדם, אם הוא מפרגן או תומך או נדיב, עשויה לגרום לתזוזות וחוסר יציבות. אם אתה מחליט שאתה אוהב את זוגך בגלל שהיא/הוא מפרגנת לך מבלי לקבל מצבים של חוסר פרגון, מערכת היחסים עלולה לעלות על שרטון כלשהו.

אהבה מתבטאת פעמים רבות, ביכולת להקשיב לאחר. מעשית, היא באה לידי ביטוי ביכולת של האדם "לפרגן" לבן הזוג המבקש ממנו בקשה מסוימת, שקשה לו לבצעה. האם יש לו מסוגלות לבצעה בשמחה, באהבה ובחדווה אמתיים? חוזרת לעקרון, אין זה אומר שתעשה דברים שמזיקים לך, אך ההקשבה באה לידי ביטוי בכך שאתה לוקח בחשבון נקודות מבט נוספות, שם סימני שאלה ומוכן באמת לבחון את הסוגיה.
פעמים רבות, אנשים נוטים לחשוב כי אהבה רומנטית אמורה לגרום לנו להרגיש טוב. בפועל, ניתן להרגיש טוב ללא אהבה זו, אשר מתקיימת בין כה וכה בינך לבין עצמך ובינך לעולם. אהבה רומנטית ללא תנאים מאפשרת לך לא להרגיש טוב במקום רע, אלא פשוט להרגיש יותר טוב. את כבר מרגישה טוב בחייך, אהבה רומנטית היא פשוט הדובדבן שבקצפת. את יכולה אתה וטוב לך אתה, אך את מסוגלת להיות שמחה ומאושרת בלעדיה.
אהבה רומנטית כדאי שתבוא מההבנה של האדם כי הוא שווה עם או בלי אהבת בן הזוג שלו. התנית הערך העצמי בהיותך בזוגיות או אהוב הנה מתכון לתלות רגשית ולא לעצמאות רגשית. אהבה שכזו באה מתוך מחשבה של האדם כי הוא מסוגל לאהוב ולקבל את הבת או בן הזוג שלו גם עם החסרונות הנלווים לו/ה. בן או בת הזוג לומדים לקבלם ולא לשפוט את מעשי הצד השני כחיוביים או שליליים, אלא בניסיון לקבל את המציאות כפי שהיא, להבין את המניעים והסיבות לדרכי ההתנהלות של האהוב כדי להגיב בצורה שאינה אמוציונלית. בדומה להקשבה, אנו לאו דווקא מפרשים כל מעשה של אהובנו לטוב או לרע. אנו בוחנים את המעשים, ובוחנים את עצמנו בצורה תמידית בתוך הקשר.
כדי להיות מסוגלים לספק לזוגך ללא ציפייה לקבל משהו בחזרה, עליך להגיע למצב של אהבה עצמית. ברמה הרחבה יותר, עליך לאהוב, או יותר נכון לקבל ולהבין את המציאות כפי שהיא, עם הטוב ועם הרע שהיא מביאה מבחינתך.
*אהבת את המאמר? אשמח לדעת בעזרת סימון ה like. יש לך מחשבות כלשהן בעקבות קריאת המאמר? אשמח עוד יותר לשמוע ! אפשר לכתוב לי בפרטי או בתגובות מתחת למאמר.