מכירים את זה שיום עובר, ועוד יום, ועוד יום, אתם קמים בבוקר, עובדים, הולכים הביתה, חוג, ילדים, מפגשים עם חברים, ספורט וכל ענייני השגרה מתרחשים ורק דבר אחד נדחק לכם הצידה? מכירים את זה, שאתם פשוט לא משקיעים את הזמן הנדרש כדי לנהל את ענייני הכספים שלכם בצורה יעילה וכזו שיכולה להביא לכם רווח כלכלי? מכירים את זה שאתם לא ממצים את כל זכויותיכם מול ממסדים שונים, וגם מול מקום העבודה שלכם? אם כן, המאמר הזה הוא בשבילכם.
למי לא קרה, שמשהו פשוט נסחב ונדחה וטאטא מתחת לשטיח ככה שכבר קל לשכוח ממנו? ענייני הכספים הם פעמים רבות אחד מהנושאים שזה יכול לקרות להם. אנחנו שוכחים להתעסק בהם, לא פעם נדמה שזה פחות חשוב לנו מאשר דברים אחרים שבשגרה, או שזה פשוט מרגיש מעיק להתעסק עם זה. לעשות תאום מס, לברר עם איזו קרן פנסיה יותר משתלם לעבוד, לוודא שנותנים לך את כל הזכויות המגיעות בעבודה, לוודא שנקודות הזיכוי שלאחר סיום התואר אכן יוכנסו למשכורת הקרובה, להחליף חברת כבלים, לעשות חישוב כלכלי עד סוף השנה כדי לדעת אילו הוצאות כספיות ניתן להרשות, לחשוב על דרכים להגדיל את ההכנסה ועוד ועוד.
הרבה סובלים מ"תסמונת הדחיינות" בתחום ניהול הכספים. אז בואו נדבר על זה. למה כל כך קשה לנו להתנהל בצורה נכונה ואפקטיבית ולמצות את זכויותינו? מדוע אנחנו לא מקדישים לזה זמן בין כל מטלות היום יום? שנים הזנחתי פן זה בחיי. נראה שאנחנו לעיתים פשוט מתייחסים לענייני הכספים כאל מובן מאיליו. בין אם זה כי אנחנו לא מאמינים שמגיע לנו יותר ממה שאנחנו מקבלים, אנחנו מתייאשים כי הבירוקרטיה מתישה אותנו, אנחנו לא מספיק רוצים להרוויח יותר, לא חושבים שמגיע לנו, סבורים שהתעסקות "יתרה" עם סוגיית ניהול הכספים נחשבת כ"מלכלכלת" ולא ראויה, או שאנחנו פשוט לא מודעים לכך שאנחנו יכולים להרוויח יותר. בין כה וכה, אנשים לעיתים נוטים להזניח תחום זה בחייהם. אז איך יוצאים מהלופ הזה? מה אנחנו יכולים לעשות על מנת שנשקיע יותר זמן בניצול פוטנציאל הרווח הכלכלי שלנו?
ראשית, בוחנים את האמונות, המחוייבים שלנו לגבי עניינים כספיים. בוחנים אילו מכל האופציות שלמעלה היא זו שעוברת במחשבתנו, אולי זה יותר מאופציה אחת. בוחנים וחוקרים אותה לעומק מלפני ומלפנים. למה אני נוטה להזניח את התחום של ניהול ענייני הכספיים? האם לא אכפת לי מספיק? האם אני לא מאמינה שיצא לי מזה משהו ששווה את המאמץ? האם אילו הסיבות היחידות או יש סיבות נוספות? האם אני לא מאמין שאצליח להשיג יותר?
לאחר הסרת החסמים, פשוט מתחילים לעבוד בצורה מסודרת. המלצתי היא לפתוח קובץ אקסל בדרייב, בו תעדכנו כל דבר שחשוב לכם בענייני ניהול הכספים. כולל הוצאות והכנסות (למי שמעוניין ניתן לערוך חישוב משוער עד סוף השנה, כדי לתכנן הוצאות גדולות יותר), קיזוז שעות בעבודה (אם יש צורך בכך), דוחות של קרנות הפנסיה, השתלמות ויתר הקרנות, הצטברותן, השוואת נתוני עמלות ניהול הקרנות ובחינה של זכויותינו למול ממסדים כגון מס הכנסה (החזר מס הכנסה, נקודות זיכוי שמגיע לכם, וכדומה). הייתי ממליצה בחום, לבחון את זכויותייך במקום העבודה ולא להזניח פן זה ואף לדרוש את מה שמגיע לך. העלאה בשכר היא לא מילה גסה, לא לנשים ולא לגברים. לאזור אומץ ולעשות זאת, זה לא בלתי אפשרי. הדבר מצריך את ההבנה של האינטרסים של כל צד במשוואה, יחד עם ההבנה שעבודתי שווה יותר ושאפשר לתת לי יותר.
*אהבת את המאמר? אשמח לדעת בעזרת סימון ה-like. יש לך תגובה/ הערה/ ההארה? אשמח לא פחות! אפשר לכתוב לי בפרטי או בתגובות מתחת למאמר.