פעמים רבות יש התנגשות בין הרצון שלנו לרצון שהוא לא שלנו אלא של הסביבה שלנו. יש כמה מצבים לסיטואציה כזו. הרצון כמו החבל בתמונה נמתח לכיוונים שונים ויש קושי להחזיק אותו יציב מבלי שיזוז, בין אם זה בגלל שיש קושי להחליט מה אתה רוצה ובין אם אתה נקרע בין הרצון שלך לזה של סביבתך.
יתכן כי אנו לא לגמרי מודעים או מבינים מה אנחנו רוצים באותו רגע כי יש משהו שמאיים עלינו או פחד שמשתק את היכולת להתחבר ולהבין מה הרצון הפנימי העמוק שלנו.
לעיתים יכול לקרות מצב שבו אנחנו יודעים מה אנחנו רוצים אך חוששים שפעולה לפי רצוננו לא תתקבל בברכה בסביבה שלנו (יכול להיות שגם כשהסביבה מנוטרלת, יש בנו ייצוגים של נורמות חברתיות).
מצב אחר הוא של ויתור או פשרה. אנחנו יודעים ומבינים מה אנו רוצים, אך אנו מוכנים לוותר או להתפשר על הרצון שלנו מאחר שטובתו של האחר הוא רצון אחר שלנו.

אז מה קורה לך ברגעים אלו? למה נדמה לך כי אתה לא כל כך מחובר לרצון שלך? למה נדמה לך לעתים שאתה עושה מה שאחרים רוצים? איך ניתן להיות יותר מחובר לרצון שלך, להבין אותו ולפעול לפיו?
ראשית, חשוב להבין כי גם כשנדמה לך שאתה לא עושה את מה שאתה באמת רוצה, יש סיכוי שאתה עושה משהו שאתה אולי פחות רוצה, אך מעדיף לעשות זאת על מנת להמנע מעימות עם אדם אחר. אתה רוצה שהיחסים יהיו רגועים, אתה רוצה שקט במקום קונפליקט. אתה רוצה אולי להרגיש בטוח ויתכן שזו הסיבה לכך שאתה פועל לפי רצון של אדם אחר.
מצב זה נגרם פעמים רבות אצל אנשים שאינם מכירים בעובדה שעימות וקונפליקט הם לאו דווקא דבר שלילי ומזיק, יתכן שלא מזיק כלל ואולי אף חיובי ומקדם.
יש פה כמה הנחות יסוד :
- לפעול לפי הרצון שלי ייצר קונפליקט
- אם יהיה קונפליקט אז תוצאותיו יהיו שליליות : האדם השני לא יאהב אותי יותר/ יתפוס אותי כאדם בעל חסרונות ולא מושלם/ ינסה להזיק לי.
- אם האדם השני לא יאהב אותי (ההנחות לאו דווקא עוברות דרך השתלשלות זו אך תנו לדמיון לעבוד) אז זה אומר שאף אחד לא אוהב אותי, אם אף אחד לא אוהב אותי אני חסר ערך.
- אם הוא ינסה להזיק לי לא אצליח להתמודד עם זה וזה יוביל לתוצאות הרסניות.
כשלוקחים הנחות יסוד אלו, יש לבחון אותן ולעמת אותן עם האמת. יש לכך מספר טכניקות.
עליך לבחון עם עצמך מה הוא רצונך? האם רצונך כעת הוא לצאת לבילוי או להשאר בבית לערב שקט? להכניס את הילד לגן זה או אחר? להתפטר או להמשיך למרות שלא טוב לך במקום העבודה? כאשר אתה חצוי ברצונך ומבולבל, כדאי להבין ולחקור.
תוכל לשאול את עצמך : למה אני רוצה לעזוב את העבודה? למה אני רוצה להשאר במקום העבודה? אם אתה רוצה להשאר כדי לרצות את הבוס שלך, במידה והוא ישמח שאתה עוזב, האם זה היה משחרר אותך מהדילמה? האם אתה בעצם חווה התנגשות של רצונות? מדוע אתה רוצה לספק את רצונותיו של הבוס שלך? מה יקרה אם אכן תעזוב, האם הוא יפעל בצורה דרמטית? ונניח שזה יקרה, ממה אתה חושש?
הרבה מהעבודה זה לנטרל את הפחדים שלנו. הפחדים שלנו מלווים אותנו ביום יום, חלקם מביאים לנו תועלת רבה, כשאנו נזהרים בחצית הכביש לדוגמא, אך לא מועילים בסיטואציות אחרות שבהן אנו מעריכים את רמת הסיכון כגבוהה ממה שהיא באמת ומצפים לעתים לתוצאות קשות ממה שבאמת.
אהבת את המאמר? אשמח לדעת בעזרת סימון הלייק. המאמר עזר לך? יש הערות/הארות כלשהן? את/ה יותר ממוזמן/ת לכתוב על כך ❤